Τι είναι ιστοσελίδα;


Μήπως είστε από αυτούς που ακόμα μετεωρίζονται αν το σωστό είναι ιστοσελίδα ή ιστιοσελίδα
Μήπως καθημερινά ακούτε λέξεις όπως ιστοσελίδα, blog, αρχική σελίδα,web 2.0 ιστοσελίδες, και νομίζετε ότι είναι κινέζικα;


Δεν υπάρχει λόγος  να αγχώνεστε ή να θεωρείτε  ότι έχετε μείνει πίσω στην τεχνολογία… γιατί εδώ θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα ΜΑΖΙ.


Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Πολλές ιστοσελίδες μαζί συνθέτουν έναν ιστότοπο (εναλλακτικές ονομασίες: ιστοχώρος ή δικτυακός τόπος, αγγλ. web site ή Internet site). 

 Οι σελίδες ενός ιστοτόπου εμφανίζονται κάτω από το ίδιο όνομα χώρου (domain) π.χ. webrey.gr .Οι ιστοσελίδες αλληλοσυνδέονται και μπορεί ο χρήστης να μεταβεί από τη μία στην άλλη κάνοντας «κλικ», επιλέγοντας δηλαδή συνδέσμους που υπάρχουν στο κείμενο ή στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας. Οι σύνδεσμοι προς άλλες σελίδες εμφανίζονται συνήθως υπογραμμισμένοι και με μπλε χρώμα για να είναι γρήγορα ξεκάθαρο στον επισκέπτη ότι πρόκειται για σύνδεσμο προς άλλη ιστοσελίδα, χωρίς όμως πάντα να είναι αυτό απαραίτητο.